Wielervereniging Schijndel en team Parkhotel Valkenburg bundelen krachten

Het opleiden van talent staat centraal bij zowel Wielervereniging Schijndel als bij het Parkhotel Valkenburg World Tour Team. Een prachtige reden om de krachten te gaan bundelen, en wel voor de dames categorie!

Bij WV Schijndel met hoofdsponsor Output professionele audio, video & lighting wordt er begonnen met opleiden van rensters bij de categorie nieuweling-meisjes tot junior-vrouwen. De opleiding van deze jonge meiden heeft al enorme vruchten afgeworpen. Door intensieve begeleiding in en rondom de wedstrijden hebben de rensters grote stappen kunnen maken.
Vanaf heden zal er een nieuwe categorie ook gaan profiteren van de goede begeleiding die bij WV Schijndel is opgezet.  Het U23 team zal een aparte hoofdsponsor krijgen waardoor de rensters in deze categorie een heel mooi wedstrijdprogramma kunnen voldoen. Het team zal onder de vertrouwde paraplu van WV Schijndel vallen maar mede-gesponsord gaan worden door Jozon BV. Initiatiefnemer en drijvende kracht achter het project Angelo van Melis en beoogd ploegleider Erik Lathouwers zijn dan ook in hun nopjes met de komst van het team en de steun vanuit de verschillende partijen. ‘We hebben
de afgelopen jaren hard gewerkt aan een stabiele meiden categorie bij WV Schijndel. Om onze begeleiding niet te laten stoppen en om de rensters vanaf de junioren te kunnen ondersteunen is deze ontwikkeling fantastisch. We zijn als vereniging dan ook erg blij met de investeringen die voor deze categorie worden gemaakt’, aldus van Melis.

Team Parkhotel Valkenburg heeft het opleiden hoog in het vaandel staan. Intensieve begeleiding is hiervoor noodzakelijk. Door krachten te bundelen met Wielervereniging Schijndel hebben we goed zicht op wat daar gaande is, vertelt manager Esra Tromp. Het U23 team zal sterke jonge rensters al de eerste beginselen mee geven om ook in de elite categorie mee te kunnen doen voor mooie resultaten. Het is enorm fijn dat we deze samenwerking hebben weten te realiseren, in de praktijk zal zo nu en dan iemand van het Parkhotel Valkenburg team mee gaan bij de wedstrijden van het U23 team om kennis te delen. Tevens zijn dit natuurlijk mooie momenten om te kijken of er wellicht een renster   tussen zit om een contract bij het World Tour team aan te bieden. De mogelijkheid tot delen van kennis, het aanbieden van een mooi wedstrijd programma voor dit U23 team en de rensters te voorzien van een gedegen opleiding heeft Parkhotel Valkenburg doen besluiten ook een steentje bij te dragen.