Lorena pakt eerste etappe in China – Women World Tour

Na prachtige resultaten in Europa werd het tijd om de andere kant van de wereld op te zoeken. Voor de Tour of Chongming Island vertrok het team afgelopen week maar met 1 doel: Winnen!

Het parcours in China is vlak, het is warm en er staat nauwelijks wind. De ideale omstandigheden voor een sprinter om het geluk te gaan beproeven.
Het team heeft een heel goede wedstrijd gereden. Het team had de controle gedurende de gehele wedstrijd wat veel vertrouwen gaf in een goede afloop. In de tussensprints bleek dat Lorena Wiebes haar snelle benen had meegenomen in het vliegtuig naar China. Ze werd in de tussensprints eerste en tweede.
Op 30 kilometer van de finish was er helaas een grote valpartij waarbij Femke Markus en Janine van der Meer betrokken waren. Zonder grote schade konden zij in een achtervolgende groep de wedstrijd uitrijden.
Esther van Veen deed uitstekend werk in de laatste fase van de wedstrijd door alle aanvallen te pareren. Meike Uiterwijk Winkel bracht in de laatste kilometers Lorena in stelling om haar sprint op het juiste moment in te zetten.
Lorena Wiebes won de sprint met grote overmacht. Tweede werd Lotte Kopecky (Lotto-Soudal) en de derde plek was voor Nina Kessler (Tibco - Sillicon Valley). Lorena is met deze overwinning gelijk ook leidster in het algemeen klassement.
Wederom een prachtig resultaat van een heel sterk team!!

Foto’s: Vélofocus