Sofie de Vuyst wint Brabantse Pijl

Sofie De Vuyst heeft de Brabantse Pijl voor vrouwen 2019 gewonnen. In Gooik won de Belgische de sprint van een uitgedunde groep van 11 rensters. Marta Cavalli (Team Valcar) eindigde op de tweede plaats, Coryn Rivera (Team Sunweb) maakte het podium compleet.

Om twaalf uur werd het startschot gegeven voor de vrouwen editie van de Brabantse pijl.
De Sollenberg, de eerste klim na zestien kilometer, zorgde meteen voor een schifting in het peloton. Uiteindelijk bleven er elf rensters aan de voorkant van de koers over met daarbij voor Team Parkhotel Valkenburg Sofie de Vuyst.

In de laatste lokale ronde probeerde Sofie middels een mooie aanval los te komen van de groep, maar deze aanval werd opgevangen door Team Sunweb. Een sprint zou uit gaan maken wie de wedstrijd zou gaan winnen.
Sofie de Vuyst bleef op de hellende straat in Gooik de rensters uit het peloton knap voor en volgt op de erelijst Marta Bastianelli op.