Team Parkhotel Valkenburg geeft voorjaar kleur!

In Italië werd de tweede World Tour wedstrijd voor het team verreden, de Trofeo Alfredo Binda. Na een pittig parcours met enkele pittige beklimmingen bleef een uitgedund peloton over. Demi Vollering voelde zich enorm sterk na een goede trainingsperiode in Zwitserland. Op 15 kilometer van de meet waagde Demi de gok en sprong weg uit een groep favorieten. Ze behaalde een maximale voorsprong van 42 seconde maar dit bleek helaas niet voldoende. Desondanks geeft dit Demi maar ook het team veel vertrouwen!
Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.

Drie Daagse Brugge – De Panne, het sprintersbal, waar na een snelle koers ook de tweede editie van deze wedstrijd werd beslist in een massasprint. Na super teamwork waarbij het team de wedstrijd goed wist te controleren kon Lorena Wiebes haar sprint aangaan op enkele meters van de finish. Met als resultaat dat zij achter Kirsten Wild haar eerste podium in een World Tour wedstrijd wist te behalen.
Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.

 

Gent-Wevelgem, een koers welke bekend staat als een waaier koers met de Kemmelberg als scherprechter. De wedstrijd werd hard gemaakt maar het team kon alle hindernissen goed overleven waarna een sprint de uiteindelijke winnares zou bepalen. Demi Vollering bracht Lorena Wiebes voortreffelijk in stelling om een goede sprint te kunnen rijden. Wederom bleek Kirsten Wild te beschikken over net iets snellere benen, maar een prachtige tweede plaats was voor team Parkhotel Valkenburg. Het tweede podium in slechts enkele dagen!! Lorena Wiebes wist met dit resultaat ook de leiding te pakken in het jongeren klassement van de World Tour.
Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.

 

Maar ook in de UCI 1.1 koers Dwars door Vlaanderen reedt het team tot de laatste meters mee voor de winst. Op de Kluisberg werd het tempo de lucht in gegooid op 60 kilometer van de meet. Kort daarop volgde een aanval waarna een elite groep van 11 rensters een voorsprong bij elkaar fietsten van 50 seconde. Sofie de Vuyst wist knap deel uit te maken van deze groep. Na veel aanvallen richting de finale in deze kopgroep wist Ellen van Dijk solo als eerste over de finish te komen. Sofie de Vuyst reedt een zeer sterke wedstrijd en behaalde een zesde plaats. ‘De ploeg geeft me veel vertrouwen en dat geeft me enorm veel energie!’ aldus Sofie de Vuyst.