Demi Vollering wint Volta Limburg

Demi Vollering heeft de Volta Limburg Classic voor vrouwen gewonnen. Demi rekende in Eijsden af met medevluchtster Franziska Koch. Susanne Andersen werd derde. Lorena Wiebes werd vierde en Belle de Gast won de sprint van het peloton.

Twintig minuten na de neutrale start van de herenwedstrijd, zijn de rensters om 12:30 ook van start gegaan op de Diepstraat te Eijsden. Voor de editie van 2019 werd gestart met 1 grote lus van 31,8 km die voert richting Gronsveld, Bemelen, Margraten, Banholt, Sint Geertruid, Mesch en vervolgens terug naar Eijsden. Vervolgens werden er 4 rondes gereden die Gronsveld, Sint Geertruid en een finishpassage in Eijsden. Als afsluiting zal er 1 lokale finishronde verreden worden richting Oost Maarland en weer terug naar de finish via de Trichterweg.  In het parcours van 113,7 km zaten in totaal 13 beklimmingen.