Lorena Wiebes wint eerste editie Danilith Nokere Koerse!

Lorena Wiebes heeft de eer om als eerst vrouw op de erelijst van Nokere Koerse te komen. Net als bij de mannen de voorbije dagen eindigde de wedstrijd met een pelotonssprint, die met overmacht werd gewonnen door de 20-jarige Nederlandse.

Lorena Wiebes draaide als eerste uit de bocht en sprintte toen onhoudbaar weg van haar concurrentes. Lotte Kopecky (Lotto-Soudal) leek nog op weg naar de 2e plaats, maar de Duitse Lisa Klein (Canyon-Sram) stak op de streep haar wiel nog voor haar.

Voor Lorena Wiebes is het een van de mooiste zeges uit haar nog jonge carrière. “Ik wil ook meedoen in de Driedaagse De Panne-Koksijde”, zegt ze. “Maar ik ben vooral benieuwd naar wat ik kan in Gent-Wevelgem. Al weet ik niet of ik de Kemmelberg overleef.”

Een prachtig resultaat na een koud en zwaar weekend in Drenthe. Op vrijdag 15 maart sprintte Lorena al na 9e plaats in de Drentse 8 van Westerveld en reed Roxane Knetemann een goede wedstrijd in de World Tour wedstrijd op zondag 17 maart.