Loes Adegeest naar Team Parkhotel Valkenburg

De zeer sterke talentvolle renster Loes Adegeest (21) zal in 2019 in het tenue van Team Parkhotel Valkenburg haar fiets op stappen. Loes Adegeest rijdt op de weg, fietst op de baan en staat ook zeer regelmatig op de schaats. Vanaf 2019 zal het weg wielrennen de belangrijkste tak van sport zijn waarop zij zich zal gaan richten. 

Met Loes heeft het team een zeer sterke, aanvallende renster met veel talent aangetrokken. Loes is niet bang, heeft enorm veel kracht wat ze heeft ontwikkeld in de jaren dat zij voornamelijk schaatste. Loes zal in de winter nog regelmatig een marathon gaan schaatsen wat goed is voor de conditie. Ervaring op het hoogste niveau op de weg heeft Loes nog in mindere mate, maar heeft veel ervaring opgedaan door deel te nemen aan grote toernooien, zowel op de schaats (wereldkampioen team persuit) en op de baan (Europees Kampioenschappen).

Team manager Esra Tromp over Loes Adegeest: Loes viel mij vorig jaar al op, een renster die niet bang is te koersen, dit zag je ook in laatste editie van de Healthy Ageing Tour. Loes was hier niet bang om er in te vliegen en brutaal mee te draaien in de eerste waaiers en zich te nestelen tussen de wereldtop. De power die Loes kan ontwikkelen kunnen wij als team zeer goed gebruiken!
De overstap naar een UCI team was voor mij een doel dit jaar, ik wil mij altijd laten zien en mijzelf tot het uiterste drijven. Ik ben erg blij dat ik bij team Parkhotel Valkenburg hiervoor de kans krijg mijzelf te ontwikkelen en als team mooie resultaten neer te zetten, aldus Loes Adegeest.

Foto: Gert-Jan Warrink