Team Parkhotel Valkenburg 2019

Al enige jaren is team Parkhotel Valkenburg een begrip in het dames peloton. Sinds de aanvang van het seizoen 2018 is het team een geheel nieuwe weg in geslagen.
Opleiden van Nederlands talent is en zal ook altijd de missie en de visie van het team blijven, echter wil de poeg een grotere rol van betekenis spelen in het internationale wielerpeloton. Om dit te kunnen bewerkstelligen is er gewerkt aan de selectie van rensters voor 2019.

Stap voor stap wil het team groeien richting de wereldtop. Van de huidige selectie zullen de volgende rensters meegroeien met het team;
Lorena Wiebes, Esther van Veen, Nina Buijsman, Marit Raaijmakers, Meike Uiterwijk Winkel, Anne de Ruiter en Belle de Gast.

De volgende rensters heeft Team Parkhotel Valkenburg aangetrokken om het team in de breedte te kunnen versterken; Roxane Knetemann, Sofie de Vuyst, Janine van der Meer, Femke Markus en Sylvie Swinkels.

Het team zal komen te bestaan uit 15 rensters, waarvan de laatste drie rensters op een later moment zullen worden bekend gemaakt. Om een volgende stap te maken als team, is naast versterking en ervaring ook gewerkt aan een nieuwe materiaal sponsor. Zo zal team Parkhotel Valkenburg na een jaren lange, zeer prettige, samenwerking tussen Math Salden en Carrera, het seizoen 2019 starten op een nieuw fietsenmerk. Welk fietsenmerk dit is zal in een later persbericht uitgebreid worden behandeld.

Ploegleider Raymond Rol over de groep rensters voor 2019: ‘Het team is in 2018 een nieuwe weg ingeslagen. We willen talenten een kans geven zich te ontwikkelen in een professionele omgeving. Ik ben erg blij met de groep rensters voor seizoen 2019, een mooie mix van ervaring en talent!’

Team Manager Esra Tromp is ook zeer tevreden met de groep rensters die zijn gecontracteerd voor 2019. ‘Met rensters als Sofie de Vuyst en Roxane Knetemann trekken we veel ervaring naar het team, iets wat we dit jaar een beetje te kort kwamen. Femke Markus zal een laatste winter op de schaats rijden en zal zich daarna volledig storten op het wegwielrennen, met Femke hebben we echt enorme power in huis gehaald. Met Sofie de Vuyst hebben we een renster aangetrokken die op lastig terrein erg goed uit de voeten kan. Het is een renster waaraan veel meiden uit de huidige selectie zichzelf kunnen optrekken. Ook Roxane Knetemann is een sterke all round renster die het niveau in de breedte omhoog brengt. Graag zou zij al haar ervaring delen met onze talenten, waaronder ook Sylvie Swinkels. Janine van der Meer is een renster die dit jaar haar comeback maakte, een zeer gemotiveerde sterke renster met een goede sprint, zij zal in de finales een belangrijke rol gaan spelen maar kan ook in het voorjaar nog flinke stappen maken.’ De laatste drie rensters zullen wij i.v.m. huidige sponsorafspraken op een later moment communiceren.