Sylvie Swinkels naar Team Parkhotel Valkenburg

Per 1 januari 2019 zal Sylvie Swinkels uit Handel, deel uitmaken van de Parkhotel Valkenburg formatie. De nu nog junior dame heeft een overeenkomst getekend voor twee jaar, wat haar de mogelijkheid geeft om te kunnen ontwikkelen en de stap te maken van de junioren naar de elite dames. Sylvie maakte afgelopen jaar deel uit van het Junior Development Team APB.

Sylvie Swinkels heeft bij de junioren dames al mooie resultaten neergezet. Zo won ze dit jaar de Marianne Vos Classic in Wijk en Aalburg, werd ze 4e op het Nederlands Kampioenschap en behaalde ze op het afgelopen Europees Kampioenschap in Tsjechië een mooie 15e plaats in de wegwedstrijd.

”Team Parkhotel Valkenburg heeft het doel talentvolle rensters op te leiden, Sylvie is een enorm talentvolle renster met een enorme drive. Ik ben dan ook erg blij haar bij het team te voegen”, aldus Team manager Esra Tromp

Sylvie over haar transfer naar Team Parkhotel Valkenburg: ”De ontwikkeling van het dames wielrennen maakt een enorme groei door. Het is steeds moeilijker om de overstap te maken van de junioren naar de elite dames. Dankzij APB heb ik mezelf sterk ontwikkeld. Nu krijg ik de unieke kans om de overstap te maken naar een UCI World Tour ploeg, Parkhotel Valkenburg. Parkhotel Valkenburg geeft mij de mogelijkheid om mezelf persoonlijk verder te ontwikkelen. Dit vind ik heel belangrijk omdat er nog een hele weg te gaan is om aansluiting te krijgen met de top van het dames wielrennen. Ook ken ik al een aantal rensters uit de ploeg waarvan ik weet dat het goed klikt. Hopelijk kan ik een bijdrage leveren om samen met mijn nieuwe team mooie resultaten neer te zetten”.

” Samen gaan we grote stappen maken” aldus Sylvie. Bij deze mooie quote sluit het team zich volledig bij aan.

Welkom Sylvie!