Seizoen Chanella Stougje loopt spaak

Het seizoen 2018 stopt noodgedwongen veel te vroeg voor Chanella Stougje. Na in 2017 een teleurstellend seizoen te hebben gedraaid, waar de ziekte van Pfeiffer de boosdoener was, loopt het seizoen 2018 wederom spaak.

In de Ronde van Drente viel Chanella waardoor haar rechter schouder uit de kom raakte. Helaas bleek na onderzoek dat haar banden erg waren opgerekt. Een traject bij de fysiotherapeut werd opgestart, echter blijkt na enkele weken dat dit niet mocht baten.

Na een val in de Marianne Vos Classic, anderhalve maand geleden, op haar linker schouder, bleek ook deze schouder dusdanig beschadigd te zijn (afgescheurde pees).
De doktoren in het ziekenhuis constateerden dat beide schouders geopereerd moeten worden om erger te voorkomen.

Chanella is vanochtend geopereerd aan haar linker schouder, waarvan de revalidatie wordt geschat op 4 tot 6 maanden. Na ongeveer 2,5 maand zal haar rechter schouder onder handen worden genomen.

”Mijn seizoen voor dit jaar is over en ik ben daar heel verdrietig over. Het is nu tijd voor een lange rust periode, helaas veel te snel. Ik zal er alles aan doen om snel te herstellen om me op het seizoen in 2019 voor te bereiden. Ik kijk al uit naar het volgende seizoen, with two strong shoulders and an even stronger mind!!” aldus Chanella Stougje.

Team Parkhotel Valkenburg wenst Chanella heel veel sterkte in haar revalidatie!