Lorena Wiebes Wint de 7-Dorpenomloop Aalburg

Lorena Wiebes wist na enkele prachtige ere-plaatsen, haar eerste overwinning bij de Elite Vrouwen te winnen. Dit deed ze door als eerste over de finish te komen in de 7-Dorpenomloop Aalburg in Wijk en Aalburg.

De wedstrijd eindigt de laatste jaren vaak in een sprint van een kleiner groepje maar in de editie van 2018 kwam het gehele peloton na enkele uitlooppogingen toch weer bij elkaar. In de verschillende uitlooppogingen was Team Parkhotel Valkenburg altijd goed vertegenwoordigd waarbij Anne de Ruiter en Natalie van Gogh een belangrijke rol speelden.

De sprint verliep hectisch maar Lorena Wiebes bleek erg goed geplaatst door haar teamgenoten. Helaas voor Chanella Stougje en Belle de Gast verliep de finale iets minder gunstig, zij konden Lorena nog goed helpen maar vielen in de laatste meters van de wedstrijd. Gelukkig bleek na onderzoek in het ziekenhuis dat de schade relatief meevalt.

Voor Lorena was het haar eerste grote overwinning bij de Elite Vrouwen, iets waar ze erg naar verlangde na haar goede resultaten onder andere in de World Tour wedstrijd Driedaagse Brugg- De Panne, Tour de Yorkshire en Trofee Maarten Wijnants.

De tweede plaats in de 7-Dorpenomloop Aalburg ging naar Jip van den Bos en als derde eindigde Marjolein van ‘t Geloof.