#PushingDreams Talent Day

Met heel veel trots wil het team haar eerste #PushingDreams Talent Day starten op woensdag 20 juni 2018.

Team Parkhotel Valkenburg is een team dat zich volledig richt op het opleiden en begeleiden van Nederlands wielertalent in een professionele en veilige topsport omgeving. Als team zijn wij dan ook zeer verheugd een eigen evenement te kunnen organiseren in samenwerking met sport-medisch partner HAN SENECA om talentontwikkeling naar een hoger plan te tillen.

De dag zal volledig plaatsvinden in Nijmegen op en rond de campus van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Sporters uit verschillende disciplines maar ook wielrensters met een licentie bij de KNWU kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan deze Talent Day. Voor 25 talenten staat een uitgebreid programma te wachten met uiteindelijk een winnares van een stage-contract bij het team.

Uniek evenement

Team Parkhotel Valkenburg onderscheidt zich van alle andere damesteams, door de focus vooral te leggen op talentontwikkeling. Team manager Esra Tromp is dan ook enthousiast over deze talentendag op 20 juni: “Als team proberen wij onze rensters zo goed mogelijk te ondersteunen om hun dromen na te jagen. De jeugd heeft de toekomst, een uitspraak waar wij volledig achter staan en wat voor het team heel belangrijk is. Om in samenwerking met HAN Sport en Bewegen en HAN SENECA een eigen evenement op te zetten dat volledig in het teken staat van talentontwikkeling is heel erg gaaf! Het feit dat deze dag een bijdrage zal leveren aan het team, deelnemers veel kunnen leren en studenten meewerken aan deze talentendag, maakt het een heel bijzonder en uniek evenement.”

Ben jij een sportieve dame die houdt van wielrennen? Ben je tussen de 17 en 23 jaar oud en benieuwd of jij hèt nieuwe talent bent voor team Parkhotel Valkenburg? Op woensdag 20 juni 2018 zal het wielerteam haar eerste talentendag organiseren voor Nederlands dameswielertalent. De talent day wordt georganiseerd in Nijmegen in samenwerking met HAN SENECA, de sportmedisch partner van het team.

Aanmelden

Meld je aan voor de eerste #PushingDreams Talent Day en win een stagecontract bij het team! Mail je naam, adres, leeftijd, e-mail adres en telefoonnummer naar talentday@pushingdreams.nl en wellicht ben jij een van de 25 talenten die wij op woensdag 20 juni mogen verwelkomen!

Samenwerking

Eind 2017 sloegen het wielerteam en het expertisecentrum de handen ineen. De samenwerking moet leiden tot een verdere ontwikkeling van de rensters. Zo krijgen zij voedingsadvies van de diëtisten van HAN SENECA Sports & Exercise Nutrition en gaan ze gebruik maken van diverse test- en meetapparaten zoals de dexascan (botdichtheidsmetingen). Jaarlijkse inspanningstesten moeten inzicht geven in de ontwikkeling en fysieke gesteldheid van de rensters. Ook op het gebied van talentontwikkeling ondersteunt het expertisecentrum de wielerformatie.