Trainingskamp 2 Blok 1 – Daar zijn we weer!

Daar zijn we weer! Met de ploeg terug in onze vakantie villa aan de Spaanse kust. En terwijl heel veel dingen hetzelfde zijn, zoals de parkhotel piranha’s die na elke training hongerig door de keuken lopen en dat we altijd 5 over 10 vertrekken in plaats van 10 uur. Zijn er ook dingen anders.

Op de eerste dag van het trainingskamp werden de kledingpakketen uitgereikt, waarna een uitgebreide pas sessie begon. Alle koffers die al redelijk vol deze kant op kwamen zullen op de terugweg bomvol zitten met nieuwe kleding voor aankomend seizoen.

En wie denkt dat Spanje altijd zon is, heeft het mis. Op de tweede dag werd meteen alle nieuwe kleding uit de koffers getrokken om 5 uur door regen en wind te fietsen. Het laatste uur heb ik alleen maar gedacht aan wat onze kok Cor voor ons gemaakt had. Warme rijstenpap, soep of misschien wel pannenkoeken? En als een echte Parkhotel piranha rook ik het al toen we de oprijlaan opreden. Pannenkoeken!!

Op de derde dag stond de fotoshoot op het programma. Ook wel bekend als het piekmoment van Chanella. Iedereen werd voorzien van deskundig advies op gebied van haar en make-up door onze Nellie. Ook fotograaf Rick Strooper werd op de proef gesteld. Want hier zit dat ene plukje haar niet goed en daar kijk je toch net een beetje scheel. Maar over één ding zijn we het allemaal eens. Wij wielrensters leveren betere foto’s af op het moment dat we op de fiets zitten als wanneer we zonder helm en bril voor de lens staan.

Tekst – Marit Raaijmakers

https://www.youtube.com/watch?v=1omqaxJIGAA