HAN SENECA nieuwe partner Team Parkhotel Valkenburg

HAN SENECA is de nieuwe partner van wielerformatie Team Parkhotel Valkenburg. Het expertisecentrum voor sport, arbeid en gezondheid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) gaat onder andere inspanningstesten uitvoeren bij de rensters van het talententeam.

De samenwerking moet leiden tot een verdere ontwikkeling van de rensters. Zo krijgen zij voedingsadvies van de diëtisten van HAN SENECA Sports & Exercise Nutrition en gaan ze gebruik maken van diverse test- en meetapparaten zoals de dexascan (botdichtheidsmetingen). Jaarlijkse inspanningstesten moeten inzicht geven in de ontwikkeling en fysieke gesteldheid van de rensters. Ook op het gebied van talentontwikkeling gaat het expertisecentrum de wielerformatie ondersteunen.

Kansen voor studenten

Volgens bewegingswetenschapper Vincent Bastiaans van HAN SENECA is de samenwerking met Team Parkhotel Valkenburg goed nieuws voor studenten van HAN Sport en Bewegen (ALO, Sportkunde). “Het biedt ze een mooie kans om hun opgedane vaardigheden direct in de praktijk toe te passen. Daarnaast is het voor HAN SENECA een mooie uitdaging om te komende jaren mee te werken aan de verdere ontwikkeling van de rensters. De kennis binnen het expertisecentrum, onder andere op het gebied van sportvoeding, talentontwikkeling en inspanningsleer, kan daar hopelijk een positieve bijdrage aan leveren.”

Sportmedische begeleiding

Ook general manager Esra Tromp van het wielerteam is enthousiast en ziet nieuwe mogelijkheden: “Wij als Team Parkhotel Valkenburg zijn enorm trots HAN SENECA te verwelkomen als nieuwe partner van het team. De sportmedische expertise en begeleiding van de professionals bij HAN SENECA zal het niveau van Team Parkhotel Valkenburg naar een hoger plan tillen. Het team richt zich vooral op jong wielertalent, waarbij sportmedische begeleiding vaak nog ontbreekt. Terwijl dit juist bij deze categorie rensters van uitermate groot belang is. Op deze manier kunnen onze talenten zich op een veilige manier ontwikkelen, naast hun studie. Een combinatie die wij als team van harte ondersteunen en een leeromgeving zoals HAN SENECA sluit hier perfect op aan.”

“Together we are pushing dreams”

Team Parkhotel Valkenburg leidt jong Nederlands wielertalent op en begeleidt ze op het hoogst mogelijke niveau binnen het dameswielrennen, in een veilige en professionele omgeving. Het team biedt handvatten voor jong Nederlands dames wielertalent om zich te kunnen ontwikkelen als renster en als persoon in een topsportklimaat gebaseerd op wederzijds vertrouwen, professionaliteit en veiligheid, teneinde het meest succesvolle opleidingsteam van Nederlands dames wielertalent te zijn. Kijk voor meer informatie op www.pushingdreams.nl.

HAN SENECA is het expertisecentrum voor sport, arbeid en gezondheid en onderdeel van HAN Sport en Bewegen, een opleidingsinstituut van de HAN. Hier worden de bacheloropleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) en Sportkunde in voltijd en deeltijd gegeven. Tevens kan je er de master Sport- en Beweeginnovatie en diverse cursussen op het gebied van sport, bewegen en vitaliteit volgen. Kijk voor meer informatie op www.sportbewegen.nl of op www.HAN.nl/SENECA.