Blog 1: Kennismakingsweekend team 2018.

Door de ogen van renster Marit Raaijmakers.

Afgelopen weekend kwam het team voor het eerst bij elkaar in Heerlen, Limburg. Bij aankomst werden we ontvangen door de staf in het teamhuis. Bekende gezichten werden afgewisseld met onbekende gezichten. Na een korte kennismaking konden we meteen aanschuiven voor het avondeten. De rest van de avond werd gevuld met bordspelletjes.

Zaterdagochtend hadden we gezamenlijk ontbijt, daarna begon al vrij snel de ‘echte’ kennismaking. Onder leiding van coach Marieke van Wanroij werden persoonlijke voorwerpen en verhalen gedeeld. Sommige verhalen waren luchtig en zorgden voor een lach. Andere verhalen waren emotioneler en zorgden voor een traan.

Na een mentaal zware ochtend werd er stoom afgeblazen op de crossfiets. Voor mij een uitdaging en ver buiten mijn comfortzone. Als baanrenster moest ik flink mijn best doen om de crossers binnen het team bij te houden. Desondanks stond de gezelligheid voorop en kreeg ik hier en daar een duwtje in de rug van mijn teamgenoten. Ik voelde me veilig in het spoor van mijn teamgenoten die rekening met mijn cross vaardigheden hielden. Op tijd voor het donker kwamen we met z’n allen terug bij het teamhuis. In vlot tempo werden alle modderige gezichten weer herkenbaar na een warme douche. Een ‘boodschappen-challenge’ was de volgende uitdaging. Deze lag iets meer binnen mijn comfortzone. Na een heerlijk hoofdgerecht en dessert was de avond al snel voorbij. Uitgeput ging iedereen naar bed om de volgende ochtend weer gezamenlijk de dag te beginnen met het ontbijt.

Na het ontbijt stonden er teambuilding activiteiten op het programma. Het bouwen van een papieren toren en het volbrengen van een opdrachtenlijst, midden in het centrum van Heerlen zorgde voor veel gelach. Aan elkaar vastgebonden, geblinddoekt en ‘zwanger’ (ballon onder shirt) liepen we, (als ik het zo mag noemen) door het centrum.

Een weekend waar ik van te voren niet van wist, wat ik moest verwachten was een super leuke ervaring. Heel erg blij om het hele team ontmoet te hebben en nu samen naar een nieuw seizoen toe te werken. Met dit team heb ik er daar alle vertrouwen in.