Nieuwe ploegleider: Bart Faes

Na Marieke van Wanroij stellen wij u het volgende lid van ons begeleidings team voor, Bart Faes zal komend seizoen als ploegleider het Parkhotel Valkenburg team versterken.

Bart is al vanaf jonge leeftijd besmet geraakt met het wielervirus. Na enkele jaren als competatief wielrenner is hij op 26 jarige leeftijd gestopt en heeft vervolgens een ploegleiders cursus gevolgd. Bart heeft als ploegleider bij verschillende clubs en grote dames ploegen gewerkt, waaronder drie jaar bij het team wat nu bekend staat als Boels Dolmans en afgelopen twee jaar bij Lares Waowdeals in België.

Vanaf komend seizoen zal Bart werkzaam zijn als ploegleider en samen met Raymond Rol en Marieke van Wanroij zal hij de jonge ploeg met raad en daad bijstaan. Met Marieke heeft Bart al eens samengewerkt in de laatste koersweek van haar wielercarrière. Na de laatste etappe heeft hij toen de hoop uitgesproken om nog eens in een begeleidingsteam samen te werken en is dan ook erg blij dat dit gaat gebeuren.

Bart wil graag zijn ervaringen van de afgelopen jaren als ploegleider delen met de groep. Hij zal de rensters coachen in een aanvallende manier van koersen waar kernbegrippen als durf, lef en het nemen van beslissingen centraal zullen staan. Met deze aanvallende koersopvatting en zijn ervaring zal Bart een waardevolle aanvulling zijn van het team.

 

Welkom Bart!